Kefken’de Balık Avı Turu yapmak!

Kefken kıyıları Karadeniz’de yaşayan balık türlerine ev sahipliği yapmaktadır. Balık türlerini sayacak olursak; Palamut, lüfer, kalkan, torik, tekir, barbun, istavrit, levrek, minekop, karagöz, kırlangıç, eşkina, mezgit, hamsi, sardalya, izmarit, dil, pisi, gelincik, kaya, iskorpit, trakonya türleridir. Ayrıca son yıllarda iklim değişimi ile çupra, hanos (hani) sargos balığı gibi ege denizi türleride av vermektedir.

Kefken’de balık avı turu yapmak ister misiniz?

Daha çok klasik ağ balıkçılığın yapıldığı bu turizm kasabasında olta balıkçılığı da yapılmaktadır. Tatil için alternatif bir etkinlik yapmak isteyenler limanda balık avı turu yapabilecekleri amatör kaptanlar bulabilirler. (kefken.com admini gibi ) Kefken turizmi için balık avı etkinliği profesyonel anlamda henüz yoktur. (yapılmasını en çok isteyenlerdeniz) Sezonun aktif olduğu Haziran ve Eylül arasında olta balıkçılığı birkaç türle sınırlıdır. Fakat Nisan ve Aralık ayları arasında olta ile balık avlamak mümkündür.

Kefken’de olta balıkçılığı hangi aylarda aktiftir?

Admin yorumu:

Nisan-Mayıs:
Özellikle istavrit çaparisi en popülerdir. 0-25 metre derinliklerde yapılır. Daha çok çapari kullanılırken ben son 2-3 yıldır silikon yemler ve baby jigler ile iri boyları hedefliyorum. 40 ve 80 metre derinliklerde yemli mezgit avı yapmakta mümkündür. Ayrıca kıyılarada 0-15 metre kalkan, tekir, levrek gibi balıklarıda kandırmak mümkündür. ( avcılığı zor ve nadir avlanan balıklardan olduğu için tekne avcılığı epey meşakkatlidir)

Haziran-Temmuz: Haziranda istavrit kıyılarda av vermeye devam eder. Temmuz’da istavrit kıyılarda azalda da Kefken Adası açıklarında sonarla ufak sürüler bulunup av yapılabiliyor. Yıla göre değişiklikler olmaktadır. Mezgit oldukça derinlerde en popüler avdır. Yine kıyılarda 5-15 metre derinliklerde eşkina avı yapmak mümkün. Bu balığın 1,5 kg altını ben teknemde çıkarsa geri bıraktırıyorum. Ava çıkacak arkadaşlar bunu kabul ederlerse balığa çıkıyoruz. Eşkina için teke kullanıyorum. Takım ise düşünüldüğünden farklı yapıyorum. Hedef iri boy balıklar. Son yıllarda ise ara ara kokulu silikon kurtlar ile eşkina avlamaktayım. Eşkina avında iskorpit ve kayabalığı da oltamıza takılmakta. Ayrıca hava sıcaklığının en iyi olduğu Temmuz ayında izmarit avcılığıda yapmaktayız. Yem olarak midye ve bal rengi teke tercih ediyoruz. Kefken’de balık avı turu yaparken bölge için geçerli tüm yemleri de sohbet havasında konuşuyoruz. Kefken'de balık avı turu yapmak ister misiniz?

Ağustos-Eylül-Ekim: Ağustos ortası ile palamut vanozları Kefken açıklarında görülmeye başlar. Palamut çaparisi kesinlikle kullanmıyoruz. Troling mantığı ile yapay yemlerle avlanıyoruz. Yada palamut oynaklarını takip edip spinning yapıyoruz. Özellikle geçen yıl sürü içlerinde 10-12 gr jigler ile güzel palamutlar yakaladık. Lüfer tekne avcılığı oldukça zahmetli. Uzun olta ( yem zargana) ve kaşık ile av yapmaktayız. Zoka ile gece yemlisine bu yıl başlamayı düşünüyoruz. En verimli av mevsimi Eylül ve Ekim’dir. Bu mevsimde Karadeniz’de olan tüm balıklar av verebilir. Kasım ayı ile yemli kalkan ve kırlangıç tutmak mümkündür. Kefken’de balık avı turu yapmadan dönmeyin! Rasgele…

0

 Düşkünlük / 0 Yorumlar
Bu yazıyı paylaşın:

Bu yazı yorumu


Kaydırmak için formda tıklayın

Arşivler

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec