Babalı – Tuzağzı Fotoğrafları

geri gitmek
Category:
  • babalı kumsalları
    babalı kayalık bölgesinde balık avı yapabilirsiniz
  • 27 km uzunluğundaki karadeniz sahili
  • dalgalar zamanla tuzağzı kıyılarını nakış gibi işlemiştir
  • dikili kaya dikitleri
  • babalı uzun kumsalı ile sizleri bekliyor
  • tuzağzı küçük sahil
  • Babalı'dan Sakarya'ya uzanan sahil
  • babalı sahildeki kayalıklar
    tatil için kefken
  • babalı kış
  • babalı ilkbaharın ilk günleri

15

 Düşkünlük
Bu galeriyi paylaş:

Babalı Kefken sınırlarından kuzeydoğuya doğru 12 km hareket ettiğinizde karşınıza çıkar. Kumsal ile ormanların bütünleşmesi ile manzara enfestir. Alabildiğine uzanan kumsallar dalgalarla bütünleşir ve harika fotoğraflar sunar.Tabiat el değmemişe yakındır. Deniz bu noktada en temiz halini sizlere sunar. Rüzgar yönüne bakan sahillerde kışları çok olsa da yazları güzel havalarda deniz sakin olabilmektedir.

Türkiye’nin en büyük kumsalı olan 27 kilometrelik bir sahil şeridi Babalı’dan başlayarak Karasu’ya kadar devam eder. Kuzey rüzgarlarına hakim bu bölgede deniz biraz hırçın ama dalga ve rüzgarla ilgili sporlarla ilgili gelecek vadetmektedir. Kay sörf,rüzgar ve dalga sörfü sevenler için oldukça heyacan uyandıracak bir bölgedir. İnsan kalabalığı yönünden sakin bir kumsal istiyorsanız aradığınız yer keşfetmek için sizi bekliyor. Babalı, Tuzağzı  ve Dikili sahilleri Kefken’den 10-15 km uzaklıktadır.

Tuzağzı kumsalının ilk başlangıç noktası Yelkenkaya-Kefken Adası başlangıcıdır. Yer yer dik kayalıklar ve ara plajlar şeklinde ilerleyen coğrafyada 4 adet plaj yeralmaktadır.Her plaj kendine özgü bir yapıdadır.Bazı plajlara araç ile inmek mümkün değildir.Rüzgarlı günlerde dalgalı seyreden deniz oldukça tehlikeli olabilir.Böyle havalarda sahillerin koylarını tercih etmeniz iyi olacaktır.Sahilde bulunan deniz durumu tabelalarına dikkat etmeyi unutmayınız.

Bölge balıkçılık açısından oldukça zengindir.Karadenizde yaşayan hemen hemen her tür balık avlanmaktadır. Bölgede tekir, barbun, kalkan, lüfer, palamut, kırlangıç, levrek, eşkiya, minekop, istavrit, mezgit, dil balığı, pisi balığı, izmarit, Kaya balığı, iskorpit, gelincik, kırlangıç, tirsi, hamsi, aterna, kefal, Karagöz gibi balık türleri mevsimine göre balıkçılar tarafından avlanmaktadır.

Uzun yürüyüşler yada plajda koşmayı seviyorsanız bu bölge tam size göre. kilometrelerce uzanan sahilde kaybolabilir şehrin kalabalık ve stresinden uzaklaşabilirsiniz. Dolunaylı gecelerde deniz üstüne yansıyan ayın görüntüsü en iyi bu sahillerde izlenir. Havanın çok rüzgarlı olduğu zamanlarda dalgaları seyretmek dahi ayrı bir keyiftir.

Bölgede otel, pansiyon çok az sayıdadır. Günübirlik kamp yapabileceğiniz yerler bulabilirsiniz. Yeme-içme büfe ve yol üstü tezgahlardan bulabileceğiniz şeylerle sınırlıdır.

İnsanların az olduğu bu coğrafyada kışları avcılık ve balıkçılık yapabilirsiniz.

Bu yazı yorumu


Kaydırmak için formda tıklayın